Lån penger til båtkjøp

Sommeren nærmer seg med stormskritt og en liten båt å kose seg i på bøljane blå kunne kanskje fristet?

Hvis du vil finansiere et båtkjøp men ønsker å gjøre det med et usikret lån har du naturligvis muligheten til det – du har mange alternativer å velge mellom, men du skal huske på å holde tunga rett i munnen.

Forbrukslån et alternativ

Hvis det er et usikret lån du er ute etter er det beste alternativet å gå for et forbrukslån ettersom dette er lån som du overhodet ikke behøver å stille noen sikkerhet for overfor banken. At banken ikke får sikkerhet for pengene, altså pant i dine eiendeler, fører til at dette blir et lån som er dyrere enn ordinære banklån.

Dette sørger for at rentene er høyere, men lånene er fortsatt viktig ettersom ikke alle kan/vil stille sikkerhet for et slikt lån.

Viktig med investering i en verdi

Når du skal ta opp et forbrukslån er det viktig å huske på et par ting. For det første skal du investere pengene i noe som har en verdi, og da kan for eksempel en båt eller en bil være aktuelt.

Det andre du skal huske på er at verdier som dette har et verdifall, og kanskje spesielt gjelder dette bil, så det er derfor viktig at du ikke bytter ut bil/båt hyppig for da vil du hele tiden akkumulere nye verditap, og du vil sitte igjen med større og større lån og mindre og mindre verdier.

Derfor: hold deg til det ene kjøpet og betale ned det du er skyldig. Du skal naturligvis heller ikke låne mer enn det du klarer å betale tilbake, for da er veien til Luksusfellen på TV3 meget kort.

Norske båter holder seg best verdi

Norskproduserte båter er de båtene som holder seg best i verdi, men også disse har et verditap. Som en tommelfingerregel kan man si at båten faller 20% i verdi det første året og 10% de neste 2-3 årene, men etter dette vil båtens verdi holde seg stabil – i hvert fall hvis du er i stand til å ta vare på den.

Gå derfor for en båt som er omkring 5 år gammel ettersom du da gjør den aller beste investeringen.

Finn nedbetalingsplan

Som nevnt allerede: finn ut hva som er din smerteterskel når det gjelder hva du kan betale ekstra hver måned og du vil da ha et godt utgangspunkt for hvor stort lån du kan klare å betjene. Husk på at du skal leve et liv ved siden av og at det derfor vil være meningsløst å kjøpe en båt som koster mye mer enn det du er i stand til å betjene.

Har du disse faktorene i bakhodet er det ingenting som er i veien for å finansiere et båtkjøp ved å søke om et usikret forbrukslån.